fredag 1 juni 2012

Insikt!

Är man frisk och vid god hälsa bara för att man är smal?
Är man en soffpotatis och ohälsosam bara för att man har några extra kilon?

Hur många slutar med träning och diet när målvikten är nådd, men som några veckor senare är tillbaka på sin utgångsvikt?

Hälsa för mig är att vara så pass vältränad och hälsosam för att kunna klara av allt som man vill göra i sin vardag. Att orka med att ge 100% på jobbet och endå ha energi kvar att ha en aktiv fritid utan att kroppen sätter stopp för det.
Att leva ett hälsosamt liv är ett livslångt engagemang som inte avslutas bara för att badkläderna eller festblåsan passar.
Många investerar pengar i pensionsförsäkringar för att de ska ha bra med pengar när de blir pensionärer, men till vilken nytta är en hög pension om man inte orkar göra något för att kroppen strejkar...
Man investerar i sig själv när man lägger tid på att träna och ta hand om sin kropp. Att investera nu för att vara frisk när man blir gammal tycker jag är en bra investering. Det har visat sig att äldre personer som börjat träna upplever att de blir friskare och får mer energi,  så det är aldrig försent att börja träna /motionera...

OBS! Men ju tidigare i livet man börjar ju större är effekten:)
Att vänta tills läkaren säger att blodådrorna är totalt igentäppta med plack eller när hjärtinfarkten har inträffat är inte att rekommendera.

Varför inte börja redan idag med att ändra på sitt liv?







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar